Ingredients:
1) 150 ml regular olive oil..(kalau x der boleh guna corn oil)
2) 50gm cocoa powder (cari good quality)
3) 125ml air panas (boiling water)
4) 2 teaspoons vanilla extract
5) 125gm plain flour OR 150gm ground almonds
6) 1/2 teaspoon bicarbonate of soda
7) 200 gm caster sugar
8) 3 biji telur
springform cake tin saiz 22 or 23 cm
Method:
1) Preheat oven to 170c. Grease springform with little oil
2) Ayak cocoa powder di dalam mangkuk dan campur air panas - kacau hingga larut. Then campur vanilla extract - whisk and then set aside.
3) Di dalam mangkuk berlainan, masukkan tepung ATAU ground almonds dan campur dengan soda bicarbonate and secubit garam
4) Dalam mangkuk berlainan, masukkan gula, olive oil dan telur - guna mixer, pukul lebih kurang 3 minit hingga adunan bertukar warna (pale primrose) dan pekat. Kemudian campurkan adunan coklat tadi -pukul hingga sebati kemudian campurkan adunan tepung or ground almonds.
5) Masukkan di dalam bekas dan bakar dlm masa 30 minit (hingga masak)Biarkan sejuk dan bolehlah diletak coklat topping.
Selamat mencuba
is she going to come again?
ReplyDelete